Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2017
07
Dec

Merve Bedir (L+CC), Edwin Gardner (Monnik), Alison Killing (Killing Architects), Jarrik Ouburg (HOH Architecten) gingen in gesprek over de internationale positie van de Nederlandse architectuur. Hoe verhouden wij ons tot een globaal speelveld? Deze bijeenkomst maakte onderdeel uit van een serie gesprekken in de context van de tentoonstelling The Other Architect. In samenwerking met het magazine Volume.

2017
09
Nov

Een Thursday Night Live! avond in de context van tentoonstelling The Other Architect. Lada Hrsak, André Kempe, Kristian Koreman/ZUS, Caro van Dijk en Piet Vollaard gingen in gesprek over de praktijk van architecten die een bredere opvatting hanteren van hun rol als ontwerper. Moderator was Arjen Oosterman. Deze bijeenkomst was in samenwerking met het magazine Volume.

2017
08
Sep

Gallery 3 presenteert Discreet Violence: Architecture and the French War in Algeria, een pop-in expo samengesteld door Samia Henni die eerder te zien was bij ETH Zurich. Tijdens de Algerijnse Revolutie (1954-1962) werd door de Franse autoriteiten de gebouwde omgeving van Algerije drastisch getransformeerd om de Franse economische belangen te beschermen en het koloniale bestuur veilig te stellen. Met foto’s en filmbeelden wordt een architectuur aan het licht gebracht die gebruikt werd als middel voor controle en onderdrukking.

2017
07
Sep
De opening van het nieuwe seizoen, waarin zowel een tijdschrift als een architectuurcentrum centraal stonden en honderden objecten streden om uw aandacht. Een serie interviews verbond alle onderdelen van het avondprogramma, waaronder gesprekken met Giovanna Borasi en Mirko Zardini van CCA, Kirsten Algera en Ernst van der Hoeven van MacGuffin, Lionel Devlieger van Rotor en Jurgen Bey van Studio Makkink & Bey.