Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De opening van het nieuwe seizoen, waarin zowel een tijdschrift als een architectuurcentrum centraal stonden en honderden objecten streden om uw aandacht. Een serie interviews verbond alle onderdelen van het avondprogramma, waaronder gesprekken met Giovanna Borasi en Mirko Zardini van CCA, Kirsten Algera en Ernst van der Hoeven van MacGuffin, Lionel Devlieger van Rotor en Jurgen Bey van Studio Makkink & Bey.

datum
07/09/2017
tijd
17:00 – 23:00
taal
Nederlands/Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 

Het tijdschrift MacGuffin heeft voor de tentoonstelling Finders Keepers duizenden bruiklenen bijeengebracht, van meer dan 30 bruikleengevers uit tientallen landen, waaronder 3000 timmermanspotloden, 30 trappen en 150 verschillende handboeien, naast de verzameling hoofddeksels van galeriehouder en curator Seth Siegelaub en een collectie stemmen van musicoloog Allan Lomax.

Terwijl het Canadese Centrum voor Architectuur - CCA - uitgebreid onderzoek heeft gedaan in tientallen archieven naar The Other Architect, met bijdragen van AMO, Architects Revolutionary Council, Architectural Detective Agency, Design-A-Thon, Forensic Architecture, Global Tools, Kommunen in der Neuen Welt en Lightweight Enclosures Unit.

En naast de tentoonstellingen Finders Keepers en The Other Architect is er natuurlijk nog veel meer:

  • Kirsten Algera en Ernst van der Hoeven van het tijdschrift MacGuffin in gesprek over Finders Keepers
  • tongstrelende verleidingen van Cateringa & Kompanen
  • de tentoonstelling Archief Interpretaties, met onder meer Studio Rotor: Deconstruction i.s.m. Jaap Bakema Study Centre en studenten van de TU Delft, Design Diorama van Studio Makkink & Bey en Dark Archives van Erica Scourti
  • Giovanna Borasi van het CCA, die nader zal ingaan op The Other Architect
  • zeven Fellows van Het Nieuwe Instituut, die hun onderzoek presenteren
  • tours door het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw
  • een gratis cursus origami met als doel het perfect gevouwen vliegtuigje.